Često postavljana pitanja (FAQ)

Zašto izabrati baš aluminijski radijator Lipovica?

Lipovica radijator je visokokvalitetan proizvod nastao kao rezultat 40 godišnje tradicije proizvodnje. Lipovica radijatori su rađeni od kvalitetnog aluminija koji je poznat po tome da je otporan na koroziju te da provodi temperaturu brže od čelika i samim tim zagrije prostoriju brže no što to mogu učiniti druga grijaća tijela. Lipovica radijatori proizvode se u člancima i zato je u svakom trenutku moguće radijatorsku bateriju produžiti i time osigurati topliju prostoriju i uštedu energije. Za naš proizvod dajemo garanciju 20 godina te naši radijatori proizvedeni i ugrađeni 1972 godine još uvijek besprijekorno griju.

Radijator "pucketa" pri radu?

Radijator pri normalnom radu ne bi smio "pucketati". Najčešći uzrok "pucketanja" je korištenje neispravnih ili neodgovarajućih konzola, i to u najvećem broju slučajeva kad se za Solar ili Orion upotrijebi stara PLP konzola koja je prikladna za Ekonomik radijatore. Više informacija o konzolama za pojedine tipove pogledajte ovdje: Radijator SOLAR - pribor, Radijator ORION - Pribor.

Koliko je članaka potrebno ugraditi u određenu prostoriju?

Broj članaka ovisi o više čimbenika (dimenzije prostorija, izolacija i drugo). Da biste saznali okvirni broj članaka pogledajte Lipovica kalkulator na našoj stranici, a za više detalja savjetujte se se sa svojim instalaterom ili kontaktirajte našu tehničku podršku.

Koliko se članaka max. može spojiti na radijator Solar/Orion plus?

Za radijator sa priključkom iz poda ili zida  tip Solar/Orion plus preporuča se zbog same funkcionalnosti radijator spojiti sa maximalno 30 članaka. (set + 28čl.).

Kako se može dobiti katalog svih proizvoda Lipovica sa tehničkim karakteristikama?

Katalog se može dobiti u elektronskom obliku ili Vam ga pak možemo dostaviti putem pošte. Isti također možete skinuti sa naših internet stranica.

Može li se u Lipovicu obaviti servis starih radijatora?

U pravilu u Lipovici ne radimo servis radijatora no ako nemate rješenja za Vaš slučaj nazovite tehničku podršku pa ćemo za Vas pronaći adekvatno rješenje.

Može li se u Lipovici obaviti bojanje i plastifikacija starih radijatora?

U lipovici nije moguće bojati i plastificirati stare radijatore. Preporučuje se bojanje radijatora sa bilo kojom bojom namijenjenom za lakiranje automobila. Plastifikaciju nije moguće raditi jer zbog visoke temperature prilikom postupka plastifikacije može doći do oštećenja brtvila i gotovo sigurnog propuštanja radijatora.  

Koje sredstvo protiv smrzavanja staviti u radijatore?

Obratite se specijaliziranim trgovinama koje se bave prodajom radijatora te u svojoj ponudi imaju i sredstva protiv smrzavanja u radijatorima. Tamo ćete dobiti detaljne upute.

Da li u ponudi imate radijatore veće od standardnih visina?

Lipovica radijatori proizvode se na poseban način tlačnim lijevom u jednom komadu i visina radijatora ovisi o veličini visokotlačnog stroja (preše) koja lijeva radijatore. Da bi se proizveli viši radijatori način proizvodnje bi se trebao mijenjati što bi u ovom trenutku utjecalo na kvalitetu proizvoda.

Mogu li Lipovica radijatori biti jeftiniji?

Lipovica radijatori se proizvode od visokokvalitetne aluminijske sirovine. Obavlja se kontrola proizvoda u svakoj fazi proizvodnje kako bi na police stigao visokokvalitetan, siguran proizvod. Zbog navedenih karakteristika Lipovica radijator ne može biti jeftiniji jer bi jeftinija proizvodnja narušila njegovu kvalitetu.

Kako se čiste Lipovica radijatori?

Radijatore je dovoljno redovito očistiti mekom vlažnom krpom i skinuti sloj prašine koji pada na gornji dio. Novi modeli Lipovica radijatora: Solar i Orion su vrlo jednostavni za održavanje, posebno Solar, koji zahvaljujući svojim jednostavnim, ravnim linijama, onemogućuje zadržavanje prašine između rebara te je zbog svojih osobina idealan za prostore gdje su zahtijevani visoki higijenski standardi.