Povijest Lipovice d.o.o.

Možemo  s ponosom reći da postojimo 45 godina, da su generacije i generacije stručnjaka utkale svoja znanja, predan rad  i entuzijazam  u ime LIPOVICA - tvornicu aluminijskih lijevanih radijatora i odljevaka u tlačnom i kokilnom lijevu, u  proizvod koji je danas savršeni spoj tradicije i kvalitete.

Počeci razvoja Lipovice sežu u davnu 1968. godinu.  1972. godine započela je proizvodnja prve familije radijatora pod imenom Ekonomik . Razvijajući tehnologiju 1975. godine dosegnuta je visoko serijska proizvodnja, a stručnjaci Lipovice razvili su radijator Ekonomik prema zahtjevima  korisnika u nekoliko visina.  LIPOVICA – 80-tih godina  postaje tvornica  druga u Europi po proizvodnji lijevanih alumijnijskih radijatora, a 1989. doseže proizvodnju od 4.000.000 članaka.  Uz proizvodnju radijatora, uspješno proizvodi odljevke u tlačnom i kokilnom lijevu na zahtjev kupaca.

Ne zaustavljajući se na dosegnutim uspjesima,   od 1994. do 2004. godine intenzivno se razvijala  nova familija radijatora. Prvi članci estetski oblikovane linije radijatora Solar na tržištu su se pojavili 1994.godine, kao rezultat pažljivog istraživanja želja kupaca.

Usavršili smo i proizveli aluminijske lijevane stupiće koji su odlično rješenje  za odvajanje pješačkih zona ili zaštitu zelene površine.

2005. godine  razvili smo treću generaciju radijatora  - radijator Orion koji svojim karakteristikama nastavlja tradiciju svojih prethodnika. Izuzetnog dizajna, estetski i tehnički usavršen u svaki prostor unosi obilje topline i stila.

2015. na tržište je plasiran Plano, higijenski radijator koji se lako čisti i održava te je pogodan za sve prostore s visokim higijenskim standardima.

Neprestano uvodeći nove tehnologije u sve segmente naše tvornice, vodeći  računa  o  oblicima i estetskom izgledu kojem  korisnici sve više teže, naši stručnjaci ni u jednom trenutku nisu prestali usavršavati naše proizvode, tome svjedoče  radijator Solar plus, Orion plus i Plano plus te DV setovi radijatora.

LIPOVICA u desetljećima svojeg postojanja svoj razvoj može zahvaliti kvalitetnim radnicima, stručnjacima kao i znanju  stručnjaka koji su bili i koji jesu na čelu ove uspješne tvornice.

Ako tražite kvalitetu, dugotrajnost, besprijekornost, vrhunsku uslugu proizvođača i  toplinu koja će se širiti iz nenametljivog i estetski oblikovanog radijatora, ako  za svoj novac želite najbolje – onda ste na pravom mjestu – LIPOVICA radijator udovoljiti će svim postavljenim zahtjevima.